Деякі рекомендації, які допоможуть вам оцінити якість чаю

Ми хотіли дати кілька рекомендацій по оцінці чаю, який ви купуєте. Однак це всього лише рекомендації, а не правила. Вони служать гарною відправною точкою для оцінки вашого чаю. Керівні принципи були вільно переведені з Китайської енциклопедії чаю. Майте на увазі, що вам буде досить складно визначити багато в Інтернеті. Оцінка чаю в Інтернеті – це зовсім інше вправу, ніж можливість побачити і понюхати чай, а також спробувати його на смак, перш ніж ви вирішите його купити. Це особливо актуально, якщо це дорогий чай, якісні натуральні чаї купити ви можете в коvпанії Tea.

Чай, особливо китайський чай, історично не піддається об’єктивній оцінці. Особливо це стосується якісного чаю. В даний час чайна промисловість працює зовсім інакше, ніж кавова або винна промисловість. Ви можете уявити собі спробу оцінити хороше вино? Вам належить відкрити для себе тисячі відмінних чаїв, і кращий спосіб дізнатися про чай – це випробувати його на собі. Зрештою, чай, який вам подобається, – відмінний чай! Ми дуже пишаємося нашим чаєм, але рекомендуємо вам спробувати і інші сайти. Так що, якщо ви досліджуєте величезний світ чаю, ми сподіваємося, що це вам допоможе.

Зовнішній вигляд

Форма листа і колір. Форма різна для різних сортів чаю. Стан листа багато говорить про чай. Завжди краще цільний чайний лист, будь то лист або бутон. Гіркота виходить від зламаних листя. Зламані листя також є ознакою чаю, зібраного машинним способом. Однак майте на увазі, що деякі види чаю, особливо чорний, нарізаються спеціально, щоб зробити чай сильнішим. Крім того, багато Улонг навмисно «надрізають» або стирають, щоб надати аромат і поліпшити зовнішній вигляд.

Після заварювання зелений чай повинен наблизитися до кольору, який був при зборі. Вік впливає на колір чайної води, роблячи її коричневої або дуже мутно-зеленою. Колір води для чорного чаю повинен бути яскраво-червонувато-золотим і залишати кільце в чашці.

Аромат

Як правило, слід враховувати дві категорії ароматів: аромат чаю в сухому і вологому стані. Повинен бути очевидний сухий аромат. Якщо у сухого листя немає аромату, вони дуже підозрілі. Зелений чай повинен мати легкий, свіжий, заспокійливий аромат від легкої орхідеї до запаху каштана. Чорний чай повинен мати солодкий квітковий аромат, і аромат повинен зберігатися.

Смак 

Один з кращих способів судити про чай, звичайно, за смаком. Зелений чай має бути свіжим, чи не несвіжим і не дуже в’язким. Чорний чай повинен бути насиченим і свіжим. В цілому, хороший чай має солодкий післясмак і повинен бути дуже слизьким в горлі.

Післясмак має зберігатися надовго, як відчуття, яке ви відчуваєте після прослуховування музики, коли залишається хороша мелодія. Деякі чаї можуть забезпечити дуже цікавий смак, якщо випити трохи води, поки присутній післясмак, причому ефект вельми вражаючий. Великий вибір чаю вас чекає в інтернет-магазині кави та чаю Tea.

Деякі рекомендації, які допоможуть вам оцінити якість чаю

Залишити відповідь

Догори