Їжа

Глінтвейн з яблуками і запашним перцем

Важко уявити більш зимовий напій, ніж глінтвейн. У ньому мало градусів і багато спецій, тонкий і ніжний аромат яких зігріє в мороз. Подають гарячим, що особливо приємно після прогулянок на свіжому повітрі і зимових забав.

Глінтвейн хороший ще й тим, що необов’язково строго слідувати канонам класичного рецепту, щоб отримати смачний напій. Кожен готує його по-своєму, змінюючи пропорції і додаючи трохи різні інгредієнти. Власне, простір для фантазії тут полягає саме у варіюванні спецій і фруктів.

Ось що знадобиться, щоб приготувати глінтвейн з яблуками і запашним перцем:

• пляшка червоного солодкого вина (750 мл);

• 0,5 літра холодної води;

• 3-4 столові ложки цукру – кому як подобається;

• половина кисло-солодкого соковитого яблучка;

• один великий мандарин або два маленьких;

• 2 палички кориці;

• запашний перець і гвоздика – по 4-5 штучок.

Приготування:

1. Змішати вино з водою в каструльці, додати цукор і ретельно перемішати.

2. Яблуко нарізати невеликими шматочками, мандарин – кружечками разом зі шкіркою.

3. Додати до вина порізані фрукти і спеції, поставити на плиту.

4. Нагрівати, періодично помішуючи.

5. При появі бульбашок зняти з вогню, головне – щоб вино не закипіло, інакше вивітриться алкоголь.

Подавати глінтвейн слід гарячим, разом з кружечками мандарина і паличками кориці. Смачного!

Напишіть коментар