Їжа

Смачні та прості начинки до піци

Смачно з друзями, смачно з колегами, смачно з коханими. Найсмачніше - вдома своїми руками і з індивідуальними начинками! Ну звісно, що ми зараз про піцу.

Студентська бюджетна

З назви все стає зрозуміло. Грошей обмаль, часу теж обмаль, їсти дуже хочеться. Ну а як ще в студентські роки? Тоді беріть:

– сосиски (на які коштів вистачило);

– кетчуп+майонез=кечманез;

– сир типу «Російський» або навіть сирний продукт – бюджетніше нема куди. 

Власне це все. Якщо справа йде ближче до літньої сесії, то певно у вас знайдеться ще й помідор. Одразу забарвить вашу бюджетну начинку до піци.

Ковбасна класика

Також максимально просто і швидко, класика рецептури начинки для піци:

– ковбаса салямі (можна брати тонку нарізку прямо в магазині);

– соус барбекю;

– помідори;

– сир моцарелу.

Нехай соус барбекю вас не лякає: це той самий кетчуп, але з ароматизаторами та приправами і знайти його легко у будь-якому магазині.

Сир також можна замінити на будь-який наявний у вашому холодильнику, проте моцарелу якнайкраще підходить саме до цього рецепту.

Білий соус та моцарелу

Ще один класичний та простий рецепт, що не потребує ані великої кількості часу, ані інгредієнтів. Основа піци – білий соус, для якого вам знадобляться:

– масло вершкове – 50 грамів;

– пшеничне борошно – 1 ст. л.;

– молоко – 150 мл;

– твердий сир натертий – 2 ст. л.;

– сіль за смаком.

Всі інгредієнти підігрівають у невеликій каструлі, доводять до кипіння, постійно помішуючи соус. Як тільки починає кипіти, одразу вимикайте та лишіть настоятись кілька хвилин. Приготування соусу забере у вас не більше 10-15 хвилин.

Начинка для піци буде завершена, як тільки ви нанесете соус на основу та додасте зверху моцарелу. Трохи прованських або італійських трав не будуть зайвими.

Карбонара піца

Ні, ми не переплутали піцу з пастою, хоча за смаком така начинка для піци в домашніх умовах буде нагадувати однойменну пасту. Щоб приготувати піцу карбонара, вам необхідно:

– бекон;

– шинка;

– цибуля;

– моцарелу;

– гриби шампіньйони;

– соус білий або Альфредо.

Якщо з інгредієнтами начинки для піци особливих питань не виникає: порізати, гриби злегка обсмажити. То що то за Альфредо такий – є питання.

Для соусу Альфредо візьміть:

– сир пармезан – 150 грамів;

– вершки не менше ніж 30% жирності – 300 мл;

– вершкове масло – 50 грамів;

– цибуля невелика;

– зубчики часнику – 4-6 штук.

Мілко нарізану цибулю і часник обсмажити на вершковому маслі, додати вершки, довести майже до кипіння і зняти з вогню. Посипати пармезаном, додати солі за смаком і можна крапельку приправи мускатний горіх. Соус для справжньої італійської начинки для піци готовий.

Смак октоберфесту

Октоберфест – це не лише пиво, а ще і баварські ковбаски! Чому б не поєднати їх із основою для піци, щоби створити чудовий смак оригінального рецепту баварської піци? Інгредієнти начинки для піци в домашніх умовах:

– баварські ковбаски;

– моцарелу;

– пармезан;

– соус барбекю.

Поєднання соусу барбекю із баварськими ковбасками – дуже влучне та пікантне, дарує неперевершений аромат і м’ясний смак. Ніжна моцарелу розбавить яскравий смак ковбасок, підкреслить їх пікантність. Пармезан чудово відтіняє післясмак начинки для піци.

Смак гавайських островів

І нехай піца не входить до переліку традиційних страв теплих островів, проте інгредієнти її начинки точно асоціюються із цими екзотичними місцями. Для гавайської піци в домашніх умовах вам необхідно:

– філе курки злегка обсмажене або варене;

– кукурудза консервована або варена;

– ананаси шматочками консервовані або свіжі;

– сир моцарелу;

– сир пармезан;

– білий соус.

В цьому рецепті таких інгредієнтів як курка, кукурудза та ананаси краще брати порівну, адже вони мають досить насичений смак і перебільшення будь-якого з складників рецепту змістить акцент смаку саме на нього. Відтак, класичний смак гавайської піци буде зіпсовано.

Пліснява у піці

Ні, ми зараз не про ті випадки, коли якимось дивом всі забули про піцу на пару днів і на ній з‘явилось «нове життя». Мова йде про благородну плісняву на сирах типу «Дор блю». Поціновувачі таких сирів точно вподобають піцу з наступними інгредієнтами:

– ковбаса типу салямі, нарізана тонкими скибочками;

– сир із пліснявою;

– моцарелу;

– соус Альфредо.

Пікантність, яку надає сир із благородною пліснявою, чудово компонується із ковбасою пепероні або салямі. Смак домашньої піци вийде нічим не гірший за аналогічні вироби із піцерій.

Піца селянська

Смак домашніх класичних страв можна поєднати у піці. Як? Вам треба взяти:

– невеликі шматочки смаженої яловичини;

– цибуля;

– солоний огірок;

– моцарелу;

– гриби шампіньйони;

– томатний соус.

Томатний соус нескладний у приготуванні, проте секрет відмінного смаку цього соусу у домашніх умовах полягає у використанні стиглих помідорів. Отже, щоб приготувати у себе вдома томатний соус для піц, вам потрібно:

– спілі томати – 3-4 штуки;

– часник – 2-3 зубчики;

– оливкова олія – 4-5 ст.л.;

– сіль, перець за смаком;

– приправи базиліку та орегано.

Покладіть помідори у киплячу воду на 1 хв, після чого зможете легко видалити з них шкірку. Подрібнені помідори покладіть у миску та відкладіть. На пательні підігрійте оливкове масло, покладіть зубчики часнику, нарізані слайсами. Підсмажте часник до золотавого кольору та вийміть його із масла. Часникове масло додайте до помідорів, посоліть, поперчіть, приправте сухими орегано та базиліком. За допомогою блендера подрібніть соус і використовувати для основи піци.

Піца вогняна

Додами перчику під кінець і нехай тут буде гостра начинка для піци. Поціновувачі пекельних смаків точно оцінять начинку із такими інгредієнтами:

– мисливські ковбаски;

– цибуля;

– гриби шампіньйони;

– перець червоний солодкий;

– перець чилі;

– томатний соус.

Регулювати гостроту начинки можна, додаючи відповідну кількістю перцю чилі. У будь-якому випадку, рекомендується нарізати його дуже мілко і рівномірно розподіляти по всьому периметру основи. Звісно, італійська піца начинку з такими інгредієнтами навряд міститиме, проте хто сказав, що не можна створити свій власний рецепт! Адже піца – ідеальне «поле» для кулінарних експериментів.

Напишіть коментар