Їжа

Пиріг з ревенем

Час готування — біля години. Час розстойки тiста — близько 20 хв. Час випічки — близько 45 мін.

Для начинки: 1 кг ревеню; 1 стл цукрового піску; кориця на кінчику ножа (2 рази), 2 стл товчених сухарів, для безе: 2 яєчних білків, 120 г цукрового піску.

Це робиться так. Покласти сир у миску й поступово домішувати до нього цукровий пісок, ванільний цукор, сіль, рослинну олію, молоко і яєчні жовтки. Перемішати борошно з розпушувачем, потім приблизно половину домісити дерев’яною ложкою до жовткової маси. Додати борошно, що залишилося, і вимісити тісто швидкими короткими рухами.

Якщо вимішувати тісто занадто довго, то воно буде прилипати до рук. Тісто накрити целофаном і покласти в холодильник на 20 хв. Попередньо погріти духовку до 200 С. Посипати робочу дошку борошном. Розкотити тісто в шар товщиною приблизно 5 мм. Форму змазати маслом і викласти в неї тісто.

Тісто щільно пригорнути до дна та країв форми й кілька разів наколоти вилкою. Накрити тiсто пергаментним папером. Тим часом помити ревінь, очистити й обсушити. Потім порізати його, шматочки довжиною приблизно 4 см.

Ревінь посипати цукровим піском і корицею, всі добре перемішати й дати постояти хвилин десять. Витягти корж із духовки і дати коржу трохи охолонути. Посипати корж товченими сухарями й викласти на нього шматочки ревеню. Пиріг випікати на середніх ґратах духовки приблизно 35 хв. Потім витягти його й трохи остудити.

Збільшити температуру випічки до 220 С. Яєчні білки збити в піну, додаючи при цьому цукровий пісок. Наповнити білковою піною кондитерський мішечок. Використовуючи насадку у формі зірки, нанести піну на поверхню пирога і запікати пиріг протягом 10 хв, поки безе не стане золотаво-коричневого кольору. (12 порцій)

Напишіть коментар